Ägg!
Ägg är gott!
Det ska vi göra
Dax att kokka mitt egg.
Du tar vatteni kastrullen
lägger i egg
koka i dessa tider för å få olika hårt egg:
Det ska vi göra
Dax att kokka mitt egg.
Du tar vatteni kastrullen
lägger i egg
koka i dessa tider för å få olika hårt egg:
4 minuter
Lösa gul, något fastare vit. Rätt koktid för servering ägg på eller i pastan blir härligt krämig.
5 minuter
Äggulan är fortfarande rinnande, men vita har börjat bli fastare i konsistensen. Tillagningstid för en perfekt löskokta ägg.
6 minuter
Gulan börjar att koagulera runt kanterna men fortfarande mycket gräddig. Fast vitt.
7 minuter
Krämig gula som börjar bli fast och en helt solid vit. Exakt halvvägs mellan löskokt och hårdkokt.
8 minuter
Något fastare äggula. Går bra med sallader och krämig, men fast ägg halvor.
9 minuter
Även vitt och gult. Nu börjar äggen närmar sig hårdkokt. Ultimata tillagningstid för att hacka ner en sådan unge röran och gubbröra. Också perfekt ägg matlagning tid för ägghalvor.
10 minuter
Ljusgul gul. Mycket nära helt hårdkokt.
11 minuter
Gulan har börjat ha en vit, kornigt utseende. Robust hårdkokt. Efter 11 minuter äggulorna har en grön kant och blir grynig och torr. De blir tråkigt i både utseende och smak, och oftast skämtsamt kallas militärägg.
TACK
Kommentarer
Skicka en kommentar