Ägg!

Ägg är gott!

Det ska vi göra

Dax att kokka mitt egg.

Du tar vatteni  kastrullen

lägger i egg

koka i dessa tider för å få olika hårt egg:

4 minuter
Lösa gul, något fastare vit. Rätt koktid för servering ägg på eller i pastan blir härligt krämig.

5 minuter
Äggulan är fortfarande rinnande, men vita har börjat bli fastare i konsistensen. Tillagningstid för en perfekt löskokta ägg.

6 minuter
Gulan börjar att koagulera runt kanterna men fortfarande mycket gräddig. Fast vitt.

7 minuter
Krämig gula som börjar bli fast och en helt solid vit. Exakt halvvägs mellan löskokt och hårdkokt.

8 minuter
Något fastare äggula. Går bra med sallader och krämig, men fast ägg halvor.

9 minuter
Även vitt och gult. Nu börjar äggen närmar sig hårdkokt. Ultimata tillagningstid för att hacka ner en sådan unge röran och gubbröra. Också perfekt ägg matlagning tid för ägghalvor.

10 minuter
Ljusgul gul. Mycket nära helt hårdkokt.

11 minuter
Gulan har börjat ha en vit, kornigt utseende. Robust hårdkokt. Efter 11 minuter äggulorna har en grön kant och blir grynig och torr. De blir tråkigt i både utseende och smak, och oftast skämtsamt kallas militärägg.

TACK

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

BACON MED RÖSTI

Kött och potatis på svenskt vis Meat and potatoes swedish style Kött och pommes frites garlic butter